Enteriőr és épületfotózás

info@mudriphotos.com  // +36-20/207-0221

ÉPÜLETFOTÓZÁS

Az épületfotózás során fontos szempont az arányok pontos megjelenìtèse. Az egyenesek, függőlegesek ès párhuzamosok precíz lekèpzèse azért, hogy a képeken pontosan ugyanúgy jelenjenek meg, ahogyan azt a tervezője megálmodta ès lerajzolta. A megfelelő napszak kiválasztásának is nagy jelentősège van, hiszen az ideális fènyek, árnyékok használatával èrhető el a legtermèszetesebb, leglátványosabb eredmény.

Nem csak magát az épületet,mint egysèget tartom lényegesnek bemutatni a fotóimon, hanem azt is, hogy az hogyan illeszkedik az őt körülvevő környezetbe ès, hogy milyen hatást gyakorolnak egymásra.

Az èpítèszet éppúgy önkifejezési forma, mint a festészet, szobrászat, vagy költészet. Művészi jellege mellett társadalomformáló szerepe is megkèrdőjelezhetetlen. Épületeink kezdetben a külső természeti hatásoktól védtek bennünket, legfőképp funkcionális szerepet töltöttek be. Később azonban a dizájn éppolyan fontossá vált, mint elsődleges szerepük. Napjainkban pedig egy, talán még ezeknèl is lényegesebb irányelvnek kell, hogy megfeleljenek, ez pedig a fenntarthatóság. Környezetünk jelenlegi megóvása elsődleges szempont kell, hogy legyen, ebből pedig az èpítèszetnek is ki kell vennie a részét. Az, hogy hogyan alakítják városaink struktúráját, közösségi tereit, a jövőnket alapozza meg. Az építészek a fotókon keresztül egyszerűbben találkozhatnak egymás munkáival, inspirálódhatnak, tanulhatnak egymástól ès így könnyebben hozzájárulhatnak az élhetőbb városok és ezzel együtt egy fenntarthatóbb világ kialakításában.