Minden kezdet nehéz...

Sokszor halljuk ezt a mondást, ha valami újba, eddig még ismeretlenbe vágunk bele.

Én nem csak hallom, hanem a saját bőrömön tapasztalom, amióta elkezdtem egy kissé más irányba kanyarodni, az eddig kitaposott útról. Közel egy éve kezdtem el egyre inkább az épületfotózás felé fordulni. Rájöttem, hogy a természet fotózás mellett ez az, ami szintén közel áll hozzám.


Olyannyira belemélyedtem az épület és enteriőr fotózás világába, hogy hónapokig csak videókat, tutorialokat nézegettem, blogokat bújtam. A leghíresebb fotósok munkáit nézegettem, próbáltam ellesni a trükkjeiket.


Mivel korábban a vendéglátásban, konkrétan hotelekben dolgoztam, többször volt lehetőségem és felkérésem szálloda fotózásra. Már akkor is próbáltam más szemszögből megközelíteni az adott helyet és nem a régi, jól bevált pezsgő és virág együttest helyeztem előtérbe a képeimen. Manapság visszagondolva és az akkori képeket visszanézve, már már viccesnek tűnik, hogy mennyire nem voltam tisztában a fotográfiának ezzel az ágával. Napjainkra annyira komplex és számos egyéb területre kiterjedő tudást igényel az épületfotózás, hogy az elsajátítása nagyon sok gyakorlással, tanulással és próbálkozással jár.

Sok-sok tanulás után az első ilyen képemet Lisszabonban készítettem, méghozzá a híres Belém-toronyról:


Belém-torony I Lisszabon

Magát az erődöt már hetekkel az utazás előtt kinéztem, alkalmasnak találtam arra, hogy az addig tanultakat a helyszínen is kipróbálhassam. Többféle perspektívából csináltam képeket, de mind közül ezt tartottam a legjobbnak. Mai fejjel egy pár dolgot talán máshogy csinálnék, de úgy gondolom, hogy kezdetnek nem is volt olyan rossz.


Ezután ismét sok gyakorlás és tanulás következett. Köszönhetően széles ismertségi körömnek a vendéglátásban, sikerült bejutnom egy pár hotelbe képeket csinálni, tanulni, kipróbálni az addig elméletben megismert technikákat. A visszajelzések a szállodáktól pozitívak voltak, elégedettek voltak a munkámmal, ami megerősítést jelentett számomra. Igen, van keresnivalóm ebben a szakmában.


Ambra Hotel I Budapest

Eddigi kitartó munkámnak az eredménye ez az oldal, ahol láthatóak enteriőr és épület fotóim. Ez csak az első állomás a megkezdett úton és bár ahogyan azt az elején is írtam, minden kezdet nehéz, valószínűleg ez a folytatásban sem fog változni. Viszont úgy gondolom, hogy kellő elszántsággal és kitartással bármi elérhető, amit az ember célul tűz ki maga elé.

51 megtekintés0 hozzászólás